lørdag 21. mars 2009

Lørdag 21. mars 2009

Siste uken har vært ganske full av hendelser! Sist lørdag fikk vi et barnebarn til! Ella ble født i Ålesund. Det er et stykke vekke, men med god kommunikasjon til Norge, kunne vi få beskjed ganske fort, når det var skjedd!

Politisk sett har det skjedd mye her på Madagaskar siste uken. Presidenten trakk seg, og ga makten over til militæret. I militæret hadde det noen dager før vært mytteri. Noen sa de holdt med presidenten, mens andre sa de holdt med opposisjonen. Når presidenten ga makten til militæret, så gikk det bare noen timer før opposisjonslederen hadde fått militæret til å gi makten videre. Det måtte bare noe kidnapping av noen i det militæret til, så var alle underskriftene i boks!

I dag har det vært innsetting av den nye presidenten - med brask og bram - og med rakettskyting og mere til i over 1 time! Det hørtes ut som eksplosjoner, slik det gjorde da de inntok presidentpalasset. Da kjørte de panservogner fram, og skjøt varselskudd!

Portforbudet er opphevet. Selgerne er på plass i gatene igjen, med alle sine varer. Livet synes å gå som normalt igjen, men der er ganske mye uro under overflaten. Langt ifra alle er fornøyde med den nye presidenten, på 34 år, og måten han kom seg til makten på. I andre land hadde det sikkert vært mange blodige slagsmål før han hadde nådd fram.

Men nå er han innsett, og vi håper at ting vil falle til ro og komme i sitt vanlige gjenge igjen. Vi regner med at vi nå kan fortsette arbeidet vårt uten store hindringer.

Ingen kommentarer: