fredag 23. april 2010

Utdeling av klær og dåp i kirken Antsirabe 11. april

Det er fredag og kvinneforeningen er ferdig med å dele ut mat til fattige og trengende, voksne og barn. Hver fredag koker de ris, kjøtt og grønnsaker og deler ut til rundt 100 personer.
Nå er de akkurat ferdig med å vaske opp kjørler og kar - og så er de samlet igjen! Denne gangen for å dele ut klær til de 25 barna, som foreldrene har meldt opp til dåp på søndag!

Barna, som er mellom 1 mnd og 8 år, er klare og forventningsfulle!
Disse 3 jentene er søstre og alle skal døpes søndag 11. april.

Ikke alle som var påmeldt kom til denne samlingen.





Vi har fått en del barnetøy, som er gitt til fattigarbeidet på Antsirabe. Nå blir de ulike posene funnet fram og Arlette, lederen for kvinneforeningen, begynner å dra opp det ene plagget etter det andre, for å finne noe som passer til det enkelte barnet!
Hun synes alltid det er spennende å være med på!

De andre i kvinne foreningen følger godt med på det som skjer!







Denne jenta får ennå mat fra mammaen, slipper å bekymre seg for noe! Men mammaen har ikke mye å "rutte med"! Vi treffer dem på byen hvor de tigger. Mammaen har fått litt brød av oss.
Hun er blitt kjent med kirken gjennom arbeidet der, og nå vil hun at barnet på ett par måneder skal bli døpt!


Her får ei av de 3 søstre, (på bildet over) prøve et lyst fløyels skjørt, som hun kan bruke i kirken på søndag! Det passet akkurat!













Ei mamma prøver å gi barnet sitt, på et par måneder, litt mat. Hun "godsnakker" litt med barnet! Dama ved siden av virker betenkt. Mange minner kommer sikkert opp i hennes tanker. Da det var dåp i kirken i november, ble hennes eget lille barn døpt! Så ble barnet sykt, og døde like over nytt år. Nå stiller hun opp for å hjelpe de andre mødrene med sine barn!


Til den minste av de 3 søstrene, ble det funnet en blå liten kjole!
Hun vegrer seg litt for å ta den på!









Disse 2 søstrene bor med bestemoren sin. Faren kjenner de ikke og moren er plutselig "forduftet"! Bestemoren tar ansvar for å¨få barna døpt. Hun er også blitt kjent med kirken gjennom matutdeling og opplæring. Jentene går på alfabetiseringskurs, får lære å lese og å skrive.
Det var ikke klær i posene, som passet til alle barna, så det må bli ordnet med klær til de andre på lørdag.




Så er søndagen kommet og de barna som skal døpes, går fram selv, eller bæres av foreldre eller andre.

I kirken er det lagt opp slik at 2 barn blir døpt om gangen, med en prest på hver sin side av koret.












Medlemmene i kvinneforeningen hjelper til under dåpshandlingen. De er sammen med foreldre og barna og viser dem til rette. Noen av barna bæres til dåpen av damer fra kvinneforeningen.







Det er en høytidelig stuund!



















Men ikke alle barna er like fornøyde!










En kry far med jenta si!!



Så er barna døpte, og de voksne er glade. En fantastisk flott opplevelse! Få være med å bære barn fram og overgi dem i Guds varetekt!

Ingen kommentarer: