fredag 22. januar 2010

"Godt nytt år!" -- en flott tradisjon på Madagaskar!

Hvert år kommer kvinneforeningen på Antsirabe for å ønske misjonærene på Den Norkse skolen, godt nytt år. Det er en flott skikk!

Vi lager til hver sin godtepose til dem! I år visste vi at det kom ca. 25 damer. Så det var nøye tilmålte drops og kjekspakker, som ble pakket inn i selofan og pyntet med sløyfer, og laget til på forhånd.



Så er de kommet, ønsket velkommen av de norske i døren. og ledet inn i stuen på det gamle internatet!



En av damene fra kvinneforeningen ledet det hele. Vi sang flere sanger fra sangboken, de leste fra Guds ord og ba.


Arlette er lederen for kvinneforeningen. Hun holdt andakt, og brukte juleevangeliet som utgangspunkt. Hyrdene på marken, som fikk besøk av englene! De minste og mest unseelige av alle, de fikk besøk av englene!
De kunne jo vært ute på marken og passet sauene og sagt "Vi venter til i morgen! Det har ikke slik hast!" Men de gikk med en gang avsted - og fikk se at det englene hadde sagt var sant! De fikk møte et lite barn sendt av Gud, Guds sønn! Så kunne de gå tilbake til arbeidet sitt - og på veien fortelle alle om det som hadde hendt! Guds sønn er iblant oss! han er vår frelser!
Arlette takket misjonærene for at de er her. Hun var også taknemlig til Gud for at misjonærene kom til Madagaskar for over 140 år siden. Misjonen har vært en del av fellesskapet siden den tid. Hunhåper at dette fellesskapet kan holde fram i mange år ennå!

Her er damene ivrig opptatt med å synge, Gud til ære og pris!
Margot og Klarfrid er blant dem!

Lilliann Våje takket damene for at de kom, takket for felleskapet.

Damene var tydelig glad for at det var nettopp Lilliann som stod der, hun var jo datter av en de kjente godt og satte stor pris på!



Damene hadde med seg korger med egg til hver enhet på tunet. Tilbake fikk de godteposer.






Så var det tid for avskjed og takk igjen! Før damene gikk ut i regnet som trommet ned!








Neste dag var det Akanisoa, som kom på besøk hjem til oss. De hadde med seg egg og melk, fra egen produksjon. De har ca. hundre høner og ei ku, som ble kjøpt på billigsalg, fordi den har bare 3 spener, men den holder barneheimen Akanisoa med melk - og de kan faktisk selge litt melk også!

Berthe er styrer på Akanisoa. Hun snakket på vegne av de alle.


De tilsette fikk med seg hver sin godtepose, og en pose med slikkepinner til alle som bor på Akanisoa.



Flasken på bordet her er melkeflasken!





Utdeling av godteposer!






Nirina fikk også være med, selv om hun ikke jobber på Akanisoa. Hun skulle hente en konvolutt hos oss! Tydelig glad for selskapet, men gjerne mest for konvolutten med penger i!!







Ingen kommentarer: