onsdag 24. juni 2009

Skolen Betela Morondava

Skolen Betela i Morondava er hardt rammet etter 2 sykloner, en før jul 2008 og en i begynnelsen av året 2009. På skolen var det 3 byggninger. En er helt rast sammen, en har mista taket og den tredje har store vannskader. Regn, vind og års slitasje har ført til at jernet kommer til syne i taket på skolen. Her viser rektor oss at det trengs rehabilitering på kontorene.



Bølgeblikket, som var tak på denne bygningen, er for det meste flerret av.



Dette klasserommet er det eneste rommet som kan brukes i denne bygningen. Der stod døren åpen, elevene har ferie, så ei geit tok like godt turen innom klasseromet. Den gikk fort ut i gjen - ikke mye undervisning på den!



Biblioteket ble brukt til lager for avblåst bølgeblikk!





Et tre hadde syklonen, lempet over taket på en bygning. Rektor ble oppfordet til å få det vekk, men han kunne ikke det, for da ville taket bli ødelagt. Vi sa at taket allerede var ødelagt så de kunne trygt fjerne treet.



Trappen opp til 2. etasje på dette skolebygget ser
ikke ut til å ha vært i bruk den siste tiden!
Likevel sa rekor at det var behov for å få den ordnet.






Under syklonen stod vannet langt opp etter veggene på flere av bygningene. Vannet har også laget hull i veggene mange steder.



Mange av husene rundt Betela ble tatt/ødelagt av syklonene. I utkanten av skolegården er det satt opp flere telt, som husløse får bo i.







Ingen kommentarer: