mandag 13. april 2009

Amboaloboka 7. april

Vi er kommet til Fianarantsoa byen vi bodde i 2000 og 2001. Kjekt!
Hotell Soafia besøkte vi noen ganger for å bade i bassenget. Nå fikk vi oss et rom med utsikt over bassenget - og vi måtte bare ned og prøve det! Det var godt og kjekt. Men like etterpå vi var kommet opp igjen, begynte det å regne - og det gjorde det i bøttevis til neste dag. Ut på natten hørte vi dt begynte å dryppe oppå taket til rommet vårt. Og plutselig hørte vi at det dryppet inn i rommet vårt - på teppet på gulvet! Rett utforbi sengen vi lå i!!!! Men vi ble ikke våte!
Vi skulle besøke Amboaloboka, Den Lutherke Kirken her sin skole for jenter. I mange år har det vært 2 årig bibelskole for jenter. Nå er skolen med i ProVert, et prosjekt der dyrking blant annet er hovedfokus. Skolen er blitt utvidet med ett år. Det 3. året er både for de som allerede går på bibelskolen, men også for andre. Dette året har de, i tillegg til dyrking og dyrehold, også opplæring i data, informatikk og regnskap.
Her dyrkes det planter til hekk.



Og her er det salat og grønnsaker. Bak ser vi hønsehusene, der de aler opp ulike flotte høner!


Mamisoa, Nils og Britt snakket med rektor ved skolen, sammen med noen av de ansatte. Vi var også på inspeksjon på skolen og området.







Rija, i Pro vert, gir råd og rettleiing til hun som har ansvar for regnskapet ved skolen.







Mens Ndrina underviser noen av jentene - som ennå ikke var reist på påskeferie.

Ingen kommentarer: