mandag 13. april 2009

Påskefest på Antsirabe


Den store påskefesten på Antsirabe skal innledes med prossesjon. Her stiller sykkel poussene opp for å delta og for å reklamee for Orange - et teleselskap.


Og folkemengden samler seg! Bildene er tatt fra verandaen der vi bor denne gangen vi er på Antsirabe. Tvers over gaten er det rigget opp med Tivoli i stor stil! Dette arrangementet har vært holdt i ganske mange år etterhvert! Vi husker det fra før. Ølets fest er det. Mye øl blir derfor konsumert.


Og folkemengdene strømmer til! Det er utrolig mye folk ute i gatene nå, klarer ikke å formidle det med bildene.
Høytalerne står på hele døgnet, fra skjærtorsdag til 2. påskedag om kvelden! Ei av de gassiske mearbeiderne ringte til politiet for å spørre om ikke de kunne stoppe høytalerne litt på natta så det gikk an å sove, men hun fikk til svar at " er det fest, så er det fest!" Så vi har hatt det gående med full styrke like utenfor soverommet.

Her er karuseller i mange utgaver. Og kø!


Pariserhjulene går langt over de svære plakatene, som er plassert i gatebildet!

Her går det an å få kjøpt det meste- mye som en ikke har bruk for!




Det er en enorm fest dette. Folk kommer langveisfra for å være med. Vi snakket med noen som kom fra Tana, for å ha en stand her med klær. Virket som de var fornøyd med salget. Det er flott å se at så mange tar seg tid til å møte fram.

Det er også helt sikkert kjekt for folk å treffe mange kjente. For oss er det kjekt å se at folk koser seg. Men så vet vi at landet er i krise! En gjør seg mange tanker rundt det! - og så møter vi de borte i gaten, som ber om penger til mat eller stylo (kulepenn)!

Ingen kommentarer: