søndag 3. mai 2009

Noen glimt fra Antananarivo

Vil vise noen få glimt fra byen her vi bor.
Her ser vi utover Antananarivo eller Tana, som vi forkorter det til. Her er rundt 2 mill. innbyggere i byen. Innimellom høyhus, småhus og gater er det store områder med risdyrking. Her er flater og høyder - og enormt mye folk.

Bildet, ved siden av, er fra trappene, ikke så langt fra der vi bor. Trappene går ned til Avenyen, som leder bort til jernbanestasjonen, der det ikke har gått tog på over 20 år. Vi kommer også til 13. mai plassen og Ambohimajatovy, begge disse stedene har det vært store demonstrasjoner og folkesamlinger de siste månedene. Det har vært opptøyer, demonstrantene er blitt møtt av militære, som har skutt varselskudd og noen ganger er det også blitt skutt på folk. Men 2. mai, var det stille i gatene.
Boligene til venstre ligger på veien opp til Andohalo, hvor Nils har kotoret sitt.












Bldet under til venstre er tatt fra samme området. Oppe i venstre hjørnet skimter vi teltene til de som har slått seg ned i parken der.

De som selger varer i trappene og på torgene er stadig tilstede, klare dersom noen vil handle. De merker godt at turistene uteblir, folk har mindre penger, mange har mistet jobbene sine. For det gassiske folket er det en vanskelig situasjon nå.

Ingen kommentarer: